Συνέντευξη στην HUION Greece (Atlas Online)

Πες μας λίγα λόγια για εσένα

Εμ… με λένε Νικόλα και… είμαι καλά (χαχα). Η αλήθεια είναι ότι πάντα δυσκολεύομαι να απαντήσω σε τέτοιες ερωτήσεις. Ίσως η απάντηση που τα συνοψίζει σχεδόν όλα είναι η εξής: πολιτικός μηχανικός παραιτείται από τη δουλειά του, ξεκινάει να σχεδιάζει «μικυμάου», γίνεται κομίστας και γλυτώνει μια τεράστια περιουσία σε ψυχολόγους.
 

Παρόλο που έχεις σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός, ασχολείσαι αποκλειστικά με τα κόμικς. Πως ήρθες σε επαφή για πρώτη φορά με το σχεδιασμό κόμικς και τι σε κέρδισε σε αυτό;

Πάντοτε λάτρευα τα κόμικς και το animation. Απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν με μολύβια και χαρτιά στα χέρια να ζωγραφίζω. Τα πρώτα κόμικς που με κέρδισαν ήταν της Disney με τα παπιά και τον Μίκυ Μάους, καθώς και οι ιστορίες του Μικρού Νικόλα στο κομμάτι της εικονογράφησης και της λογοτεχνίας. Ήταν άλλωστε κι εκείνες οι όμορφες εποχές που έβρισκες πολλά κόμικς στα περίπτερα. Είχα επίσης την τύχη να έχω γονείς που αγαπούσαν πολύ το διάβασμα και τη λογοτεχνία, ειδικά η μητέρα μου, και με ανοιχτό μυαλό ώστε να δέχονται ότι τα κόμικς είναι και αυτά μια μορφή τέχνης αντάξια της λογοτεχνίας.

Διαβάστε την υπόλοιπη συνέντευξη εδώ.