Athens Comics Library

Η Athens Comics Library είναι ένας χώρος έμπνευσης και μάθησης που χτίστηκε γύρω από μια συλλογή με περισσότερα από 2.500 κόμικς. Φιλοξενεί εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως το Baytna Hub: έναν ασφαλή χώρο συνάντησης για παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες προσχολικής ηλικίας και τους φροντιστές τους.

Ένα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Athens Comics Library, είναι το Baytna Hub, μια συνεργασία με το Refugee Trauma Initiative με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς και δημιουργικού περιβάλλοντος για παιδιά προσφύγων και μεταναστών και των φροντιστών τους.

Ανταποκρινόμενη στις νέες ανάγκες και συνθήκες που προκάλεσε το δεύτερο  lockdown το Νοέμβρη του 2020,  κατά τη διάρκεια του οποίου και ο χώρος της βιβλιοθήκης μας παραμένει κλειστός για το κοινό και για τα παιδιά,   η ομάδα μας δημιούργησε μία σειρά πακέτων δημιουργικής απασχόλησης Take Away Art, ως μία μη-ψηφιακή απάντηση.

Τα πακέτα αυτά έχουν δημιουργηθεί με αφοσίωση και αγάπη στη δημιουργική αφήγηση και το κόμικ, και περιλαμβάνουν μία σειρά δραστηριοτήτων μαζί με όλα τα υλικά που μπορούν οι γονείς ή οι φροντιστές να κάνουν από το σπίτι μαζί με τα παιδιά (προσχολικής ηλικίας 2-6 ετών).

Συγκεκριμένα κάθε πακέτο Take Away Art περιέχει:

✓ Ένα προσωπικό γράμμα στο μικρό μας φίλο/η με το όνομά του/της

✓ 4 δημιουργικές δραστηριότητες – μια για κάθε εβδομάδα του μήνα που βασίζονται στο κόμικ και τη δημιουργική αφήγηση και μία συγκεκριμένη θεματική ενότητα που αλλάζει κάθε μήνα

✓ Όλα τα υλικά για κάθε δραστηριότητα

✓ Γραπτές οδηγίες για τις δραστηριότητες σε 4 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και φαρσί) και αυθεντικές ιστορίες επιμελημένες απο την ομάδα μας

✓ Δώρα έκπληξη από επιλεγμένους συνεργάτες

✓ Το σύνδεσμο για το unboxing βίντεο. Το βίντεο αυτό θα είναι επίσης διαθέσιμο κάθε Τετάρτη στη σελίδα μας στο Facebook Live: https://www.facebook.com/athenscomicslibrary

Tα πακέτα αυτά είναι διαθέσιμα κάθε μήνα και όλες οι δραστηριότητες, οι ιστορίες και τα δώρα χτίζονται γύρω από μία συγκεκριμένη θεματική ενότητα. Για το Φεβρουάριο φέρνουμε στα παιδιά το αγαπημένο μας στοιχείο του κόμικ και των superheroes! Μαζί με δημιουργικές ασκήσεις γύρω από τις μάσκες (αφού πλησιάζουν και οι Απόκριες), φιλοξενούμε μοναδικούς έλληνες κομίστες και υπέροχα δώρα!

 

Mε την ευγενική προσφορά των Εκδόσεων Μικρός Ήρως, οι (μικροί και μεγάλοι!) φίλοι μας θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα μοναδικό αντίτυπο της έκδοσης “Μπαμπαδοϊστορίες”, απο τον Νικόλα Στεφαδούρο.

 

Οι Μπαμπαδοϊστορίες παρουσιάζουν τη σχέση πατέρα – κόρης με έναν μοναδικό και ιδιαίτερα χιουμοριστικό τρόπο. Στα στριπάκια θα διαβάσετε αστείες, συγκινητικές, καθημερινές ιστορίες αυτής της τόσο υπέροχης σχέσης.

 

Και ξαφνικά γίνεσαι «μπαμπάς» και όλα αλλάζουν. Τέλος το cinema, τέλος η μπάλα, τέλος τα καφεδάκια έξω και η φράση «ελεύθερος χρόνος» πλέον φαντάζει εξωτικό νησί που ΔΕ θα δεις ποτέ! Τώρα είσαι master στο άλλαγμα της πάνας, ειδήμων στη σωστή θερμοκρασία του μπιμπερό και ικανός να κοιμίσεις μωρό, γράφοντας παράλληλα αυτό το κείμενο με ένα δάχτυλο.

 

Το μικρό δάχτυλο. Γιατί όλα αυτά; Γιατί απλά γουστάρεις να είσαι «μπαμπάς»!

 

Η έκδοση είναι του 2020 και στους δημιουργούς συμπεριλαμβάνονται οι: Στεφαδούρος Νικόλας, Βαγγέλης Λιόλης, Νίκος Κούτσης, Κωνσταντίνος Κάτσος, Θανάσης Καραμπάλιος, Τόνυ Τζανουκάκης, Δήμητρα Αδαμοπούλου.